Van 6 t/m 9 september 2023 waren de Wereld Kampioenschappen Taekwon-do in Tampere, Finland. Onze school vaardigde 4 leerlingen af en maar liefst 3 kwamen er terug met een medaille! Een ongekende prestatie!

Na een strenge voorselectie bij ITF Nederland wisten Fé, Anisa en Tim zich te kwalificeren. Europees titelhouder Chris (senioren) was sowieso al gekwalificeerd. Wat volgde in Finland waren zinderende en bloedstollende momenten waarbij we gerust mogen stellen dat onze leerlingen boven zichzelf uitgestegen zijn.

Allereerst was Tim aan de beurt. Op zijn debut in het WK bij de Heren Pre-junioren Sparren 50 t/m 55 Kg wist hij de 3e plaats n de wacht te slepen van 19 deelnemers! Hoewel het er even op leek dat hij zijn kwartfinale partij zou gaan verliezen wist hij het hoofd koel te houden en nog net de nodige punten te scoren in de allerlaatste seconden! Dat vraagt een enorme mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.

Anisa deed ook haar debut op het WK in de categorie Dames Junioren Pattern (tul) 2e en 3e dan. Van de 30 deelnemers, de crème de la crème van de wereld, wist Anisa het tot de 2 plaats te brengen! Met ijzeren mentaliteit en een vrijwel vlekkeloze uitvoering heeft zij deze plek meer dan verdiend.

Ook Fé deed haar debut op het WK in de categorie Team Dames Junioren Sparren. In tegenstelling tot individueel sparren of tul lopen gaat het hier om het eindresultaat van het hele team. Fé zat in het team met dames van andere Nederlandse taekwon-do scholen. Anisa was reserve voor het teamsparren. Fé moest het opnemen tegen de grootste dame uit het Poolse team. Dat was een pittige strijd maar Fé liet zich niet het veld uit slaan (figuurlijk en letterlijk) en bleef staan tot het einde. Dat vraagt mentale kracht en doorzettingsvermogen. Je staat er tenslotte niet alleen voor jezelf maar ook voor de rest van het team. Helaas kwam het Nederlandse team wat tekort op het wereldtoneel dus hier geen prijs.

Als laatste was Chris aan de beurt. In de categorie Heren Sparren 69 t/m 75 Kg wist Chris de 3e plek te bemachtigen uit 40 deelnemers. Een hele knappe prestatie want in de senioren categoriën zitten de beste van de beste taekwon-do strijders ter wereld.

Het was een zeer bewogen week in Finland met een traan en een lach van deelnemers en supporters. We boffen toch maar met onze school. Hoeveel mensen kunnen er nu zeggen dat ze samen trainen met WK medaillehouders? Bij Taekwon-do Academy Graziella Idili kunnen we dat in ieder geval wel zeggen. Met trots!

Drie wereldtitels voor leerlingen van Graziella Idili op het WK Taekwon-do in Tampere Finland. Dit is de medaille voor de derde plaats.
×