Op 16 december was het dan zover, de ‘gup examens’.  Er kon examen gedaan worden de gele slip tot en met de rode band. Tenminste als je daarvoor toestemming hebt gekregen. Een volgende graad krijg je namelijk niet kado en die haal je dus niet zomaar. Je moet de theorie kennen voor de graad waarvoor je examen doet, maar ook de bijehorende tuls en stapsparring. Vanaf de blauwe band moet je bovendien nog een paar plankjes kunnen breken.

Met gezonde spanning trad een groot deel van de jeugd, de 12+ en de 30+ groep aan. Na minimaal een half jaar voorbereiding (soms zelfs een jaar of langer) was nu het moment om het te laten zien!
Gelukkig is examen doen eigenlijk een soort van feestje. Iedereen weet dat je goed genoeg bent want anders mag je geen examen doen. Ondanks dat toch wel spannend hoor, zeker voor de mensen die voor het eerst examen deden want je moet het dan toch maar laten zien.

De tuls en stapsparring werden met overtuiging gelopen en uitgevoerd, de theorie had iedereen paraat en alle plankjes die gebroken moesten worden werden ook gebroken. Kortom, het was een geslaagde examendag met heel veel blije gezichten.

We feliciteren de volgende kanjers:

Alessandra
Alessia
Alex
Bas
Casandra
Casper
Claartje
Edin
Ellen
Eva
Hanneke
Houria

Jayden vN.
Jayden S.
Jip
Joey
Julian
Kien Ming
Lauren
Levi-Noé
Liam
Lina
Linda
Lucas

Mercedes
Nawfal
Remco
Robbie
Shawn
Tess
Thijmen
Voornaam
Yassin
Yassine

Maar zoals Bruce Lee zo mooi wist te verwoorden;
“There are no limits. There are plateaus, but you must not stay there, you must go beyond them.”

Oftewel; Er zijn geen grenzen. Er zijn niveau’s maar daar moet je niet blijven hangen. Je moet doorgaan.

Een nieuwe graad is prachtig maar het is slechts een tussenstop op je reis. Dat is dan ook wel het mooie van taekwon-do, je kunt jezelf altijd blijven verbeteren en telkens weer een stukje boven jezelf uitstijgen.
Op naar de volgende examenronde!

Alle examen kandidaten gup examens van de jeugd groep zijn geslaagd
×