Op 27 en 29 juni was het eindelijk zo ver; de examens voor de volgende graad.

Op donderdag 27 juni was eerst Rick aan de beurt voor zijn 1e dan examen. Een 1e dan examen is een speciaal examen want bij slagen krijg je de ‘zwarte band’ en ben je opeens ‘boosabum’ (assistent-instructeur). Nu krijg je een zwarte band niet zomaar want het is een heus examen met allerlei eisen waar je aan moet voldoen. Gelukkig heeft Rick heeft het examen met verve afgelegd! Hij heeft maar liefst 7 planken gebroken met verschillende schoppen en handtechnieken, theorievragen feilloos beantwoord, tuls (schijngevecht), stap sparring en hosinsul (zelfverdediging) prachtig uitgevoerd en zijn mannetje gestaan in het sparren met veel grotere tegenstanders. Kortom een geweldig examen met een dik verdiende 1e dan!

Op zaterdag 29 juni waren de gup-examens aan de beurt. Dit zijn examens voor de gekleurde banden (en slippen). Er kon examen gedaan worden de gele slip tot en met de rode band met zwarte slip. 
Ook hier heeft iedereen zich van zijn beste kant laten zien. Na een half jaar hard trainen, soms ook langer dan dat, konden de kandidaten dan eindelijk laten zien wat ze geleerd hebben.

Nu zijn de examens voor gekleurde banden eigenlijk gewoon een leuke afsluiting van een leerperiode. Je mag namelijk alleen examen doen als je er klaar voor bent. Desondanks is er toch altijd een gezonde spanning bij iedereen en ja, je moet het toch echt even laten zien op dat moment.
Maar dat verliep allemaal prima en na de examens was er voor iedereen dat mooie moment dat je een graad omhoog gaat.

Het was een leuke dag met veel bezwete en blije gezichten. Gefeliciteerd allemaal!

Groepsfoto geslaagde examen kandidaten jeugd gup examens 2024
Groepsfoto geslaagde examen kandidaten junioren en senioren gup examens 2024
×