Op 12 november 2023 zijn wij met maar liefst 26 leden van Team Idili naar het Nederlands Kampioenschap Taekwon-do in Nunspeet geweest. Wat een geweldige dag weer!

We waren met een zeer gevarieerde groep, van beginnende witte banders tot ervaren WK deelnemers. Voor Levi, Shawn, Claartje, Lauren, Edin, Sanah, Liam en Casandra was dit het eerste optreden op een toernooi en stuk voor stuk blonken zij uit op de mat. Geweldig om het jeugdige enthousiasme te zien en hoe fanatiek ze waren op de mat!

We begonnen met de opening en de huldiging van de WK selectie. Hier hebben we WK gangers Chris, Anisa, Tim, Fé en natuurlijk onze bondscoach Graziella heel hard toegejuicht.

Hierna konden meteen onze eerste deelnemers voor het onderdeel Tul de mat op. Robbie pakte meteen het eerste goud voor Team Idili! Dat deed hij een maand eerder ook al op het tournooi Battle of the Lowlands. Rick en Alessa pakten allebei een mooie tweede plek. Daarna werden er op Tul ook nog prijzen gewonnen door Leire, die werd heel knap derde door 2 WK-gangers te verslaan. Ook Twan, Remco en Ellen wonnen een mooie plak. Geweldige prestatie! De rest kwam helaas net tekort voor een podiumplaats, maar heeft wel heel mooie tuls laten zien. Het was genieten!

Ellen heeft ook meegedaan aan het onderdeel power test. Met 5 verschillende hand- en voettechnieken planken breken. Ellen is met recht een powervrouw, want ze ging er vandoor met de gouden plak!

Daarna gingen we over naar het sparren. Ook hier hebben we weer heel mooie partijen gezien. De jongste leden stonden hun mannetje en hebben het werkelijk fantastisch gedaan. Isabella, Lauren, Twan en Chris hebben gewonnen in hun categorie en zijn Nederlands Kampioen. Chris gaf weer een geweldige performance weg en liet er geen twijfel over bestaan waarom hij al voor de 6e (!) keer Nederlands Kampioen sparren is! Zilver was er voor Claartje, Casandra, Robbie, Ellen, Remco en Joey. En brons voor Sanah en Jaymie.

Het was werkelijk weer fantastisch om te zien en te voelen hoe goed de sfeer was. Alle leden, wanneer ze niet op de mat stonden, stonden elkaar luidkeels aan te moedigen en naar de overwinning te schreeuwen. Ook hadden wij dit keer weer een goed gevulde tribune met fanatieke ouders die ook vaak op het puntje van hun stoel zaten bij de spannende partijen.

Een samenvatting van de gewonnen prijzen:

Tul
Goud: Robbie
Zilver: Alessa, Rick, Twan, Ellen
Brons: Leire, Remco

Sparren:
Goud: Isabella, Lauren, Twan en Chris
Zilver: Claartje, Casandra, Robbie, Remco, Ellen en Joey
Brons: Sanah en Jaymie

Hoogspringen:
Brons: Nawfal

Power Test:
Goud: Ellen

Vorig jaar was het ook al flink raak op het NK 2022, en de trend lijkt zich door te zetten.
Op de medaillespiegel is Team Idili geëindigd op de 4e plaats. Een geweldig resultaat waar we met zijn allen megatrots op mogen zijn!

Weer enorme dank aan de coaches; Graziella, Chris, Fé, Anisa en Euclides.. Door hun geweldige inzet konden de deelnemers weer schitteren op de mat. Nogmaals dank!!

Jeroen, Aisha, Houria en Sita hebben Team Idili vertegenwoordigd als scheidsrechters. Toppers!

Het was weer een topdag, supermooie resultaten en bovenal weer de sfeer van het Dream Team Idili!❤️

×